Senaste

Lunchföreläsning med Erik Lindberg och Robin Thiberg

Är du nyfiken på hur det är att som student ta steget direkt ut till startup-scenen? De före detta TM-studenterna Erik & Robin driver idag ett eget investmentbolag och talangmötesplatsen themothership.se. Så här 6 månader efter examen vill de berätta om misstagen de redan hunnit göra och tjusningen med att driva eget direkt efter avklarade studier.

Först till kvarn! Anmälan görs här.

Lunchföreläsning med Michael Thydell från Sweco

Människan sägs idag leva under det mest dynamiska samhället någonsin. Husen och staden håller på att förändras radikalt och IT är en av grundfaktorerna som gör den här förändringen möjlig. Hållbar samhällsbyggnad är ytterligare perspektiv i arbetet och vi får yrkesroller som är helt nya utifrån förändrad omvärld.

Samhället och staden förändras mycket och kommer inte att vara sig lik om 20 år eller 100 år. Men hur kan vi förutsäga och planera för det vi inte vet något om. Tekniken kring BIM ger oss möjligheter att simulera och studera allt från sociala förändringsprocesser till klimat, energi och logistik. Sweco är en av aktörerna som fungerar som en katalysator för förändring – historiskt, nu och i framtiden.

Hör Michael Thydell, Arkitekt/BIM-strateg på Sweco, göra en betraktelse kring hållbarhet och förändring utifrån ett husbyggarperspektiv.

Först till kvarn! Anmälan görs här.

Sök kontaktsamtal till ARKAD 2014!

Nu har anmälan för att söka kontaktsamtal till ARKAD 2014 öppnat. Ett kontaktsamtal är ett personligt samtal med företagsrepresentanter där du får chansen att diskutera allt från sommarjobb till examensarbete. Samtalet pågår i ungefär 20 minuter och i år finns det 24 olika företag som erbjuder kontaktsamtal. Sista ansökningsdag är den 19 oktober. Läs mer om kontaktsamtal här.

Nomineringen till ARKAD Awards 2014 är nu öppen!

Funderar du över hur en dag som ingenjör kan se ut? Nu har du chansen att följa en tidigare student från LTH under en dag i arbetslivet! Motivera varför du ska få lära känna och knyta kontakt med en alumn från LTH samt vad du förväntar dig att kontakten ska ge, så blir det kanske just du som får träffa en av våra tre spännande alumner!

Läs mer om ARKAD Awards Alumn här.

Känner du en student vid LTH som har utmärkt sig lite extra vid sidan av sina studier och bör få chansen att vara med och tävla om 15 000 kronor? Eller är denne person rent av du själv? Nominera personen till ARKAD Awards Stipendium så att hans/hennes stora engagemang uppmärksammas! Om du nominerar någon som kommer med på topp 10 är du med i utlottningen av en sprillans ny cykel!

Läs mer om ARKAD Awards Stipendium här.

Event med McKinsey & Company

Vilka erfarenheter för det med sig att nätverka och engagera sig vid sidan av studierna? Hur kan du managera din egen energi för att finna balansen mellan studier och engagemang?

I år kickar vi igång ARKAD Awards Stipendium med en föreläsning följt av pub tillsammans med McKinsey & Company och förra årets stipendiat Fanny Norlin. Temat på föreläsningen av McKinsey & Company är ”Energizing, vikten av att kunna managera sin egen energi”, vilken är en av dimensionerna i deras ledarskapsprogam Centered Leadership. Efter en lärorik timme tillsammans bjuds alla medverkande på hamburgare och dricka i form av öl, cider eller alkoholfritt.

Först till kvarn! Anmälan är bindande.

När: torsdagen 2 oktober 2014 kl 17.00
Var: Hörsalen, Kårhuset följt av pub i Cornelis
Anmälan: Klicka här!