Senaste

Lunchföreläsning med Andreas Ehn

Influgen från självaste dator- och elektronikhuvudstaden Silicon Valley, San Francisco kommer Andreas Ehn för att berätta om sina erfarenheter från arbetet som teknisk utvecklingschef (CTO) för Spotify och som VD och grundare för Wrapp. Hör killen, sedd som hjärnan bakom musiktjänsten som tagit världen med storm, förklara varför han lämnade Spotify för att pröva sina egna vingar.

Först till kvarn! Anmälan görs här.

Fortsätt söka kontaktsamtal till ARKAD!

Du har väl inte glömt att söka kontaktsamtal? Det går fortfarande att söka kontaktsamtal hos några företag. Gör det här.

Lunchföreläsning med Veronica Augustsson

35-åriga Veronica Augustsson har av Financial News utsetts till en av 40 mest lovande talanger under 40 år inom handel och teknik. Sedan ett par år tillbaka är hon VD för världsledande IT-företaget Cinnober Financial Technology. Kom och lyssna när Veronica berättar om sin resa från programutvecklare till verkställande direktör i en internationell mansdominerad bransch.

Eventet är fullt.

Lunchföreläsning med Erik Lindberg och Robin Thiberg

Är du nyfiken på hur det är att som student ta steget direkt ut till startup-scenen? De före detta TM-studenterna Erik & Robin driver idag ett eget investmentbolag och talangmötesplatsen themothership.se. Så här 6 månader efter examen vill de berätta om misstagen de redan hunnit göra och tjusningen med att driva eget direkt efter avklarade studier.

Eventet är fullt.

Lunchföreläsning med Michael Thydell från Sweco

Människan sägs idag leva under det mest dynamiska samhället någonsin. Husen och staden håller på att förändras radikalt och IT är en av grundfaktorerna som gör den här förändringen möjlig. Hållbar samhällsbyggnad är ytterligare perspektiv i arbetet och vi får yrkesroller som är helt nya utifrån förändrad omvärld.

Samhället och staden förändras mycket och kommer inte att vara sig lik om 20 år eller 100 år. Men hur kan vi förutsäga och planera för det vi inte vet något om. Tekniken kring BIM ger oss möjligheter att simulera och studera allt från sociala förändringsprocesser till klimat, energi och logistik. Sweco är en av aktörerna som fungerar som en katalysator för förändring – historiskt, nu och i framtiden.

Hör Michael Thydell, Arkitekt/BIM-strateg på Sweco, göra en betraktelse kring hållbarhet och förändring utifrån ett husbyggarperspektiv.